Tinder: hoe scoor ik een date?

Na wordfeud, candycrush en 9gag is er de afgelopen maanden een nieuwe app-hype opgedoken: Tinder. Een leuk speeltje, maar je wilt er misschien ook wel echt iets aan overhouden. Hoe zorg je dat je veel likes en misschien zelfs dates krijgt?

Hoe werkt ‘t?
Tinder bepaalt aan de hand van GPS of je netwerk waar je zit, en zoekt zo naar mogelijke matches bij jou in de buurt. Je krijgt mogelijke matches voor je die je kan liken of disliken. Als je elkaar liket ben je een match en kun je gaan chatten.  Een rondgang onder diverse studenten in Groningen leert ons dat Tinder vooral als spelletje wordt gezien. ‘Ik tindervoornamelijk op loze momenten zoals tijdens het koken of in de bus zitten. Ik like veel dames en zie wel of ik er iets aan over houd.’ Vertelt Bram de Haan, student Communicatiesystemen. Voor de dames is het een ander verhaal. ‘Ik heb al meer dan vijftig matches gehad, maar daar nog geen enkele date aan overgehouden’, aldus een studente die liever anoniem wil blijven. Schrijvend psycholoog Marcelino Lopez is niet verbaasd. ‘Het probleem is dat er teveel te kiezen valt. Als je zo’n groot aanbod hebt, ga je bij elke match iets zoeken wat eraan mankeert. Dezelfde jongen die je op Tinder afkeurt omdat zijn haar wat gek zit, kun je in de kroeg ideaal vinden voor een goed gesprek en daar wel een date aan overhouden. We worden veel te kritisch door het grote aanbod en stellen onrealistisch hoge eisen, en gaan tegelijk nergens serieus op in.’ 

De rest van het artikel kan je verder lezen op: http://www.hanzemag.nl/tinder-hoe-scoor-ik-een-date/

De hoofdredacteur van de Hanzemag, Chris Wind, vertelde me in september 2015 dat dit artikel het op één na meest gelezen artikel op de website van de Hanzemag is en nog steeds wekelijks in de top 10 van meest gelezen artikelen staat.