Bouwers krijgen hoofdpijn van deze beestjes

Een beschermde steenmarter die een stroomkabel doorknaagt, waardoor een hele wijk zonder stroom zit. Of vleermuizen die de aanleg van een nieuwe weg vertragen. De bescherming van dieren staat in de wet. Aan de andere kant wil een maatschappij vooruit. En dat botst soms.

De Wet natuurbescherming beschermt Nederlandse natuurgebieden en planten- en diersoorten. Bij het maken van plannen moet rekening gehouden worden met de natuur. Mensen die vinden dat de wet niet goed is nageleefd en die vinden dat dieren of planten in gevaar komen, kunnen bezwaar maken tegen de plannen. De strijd tussen bestuurders, bouwers en beesten zorgt met enige regelmaat voor vertraging van projecten.

Een overzicht van de ‘meest dwarsliggende beestjes’.

Lees het overzicht op RTV Noord

https://www.rtvnoord.nl/nieuws/187235/Bouwers-krijgen-hoofdpijn-van-deze-beestjes