Lagere kamerhuur ligt voor het grijpen

Op woensdag 14 oktober savonds en donderdagochtend 15 oktober 2015 verscheen op Sikkom.nl en Dagblad van het Noorden een artikel met analyse van uitspraken van de Huurcommissie, gedaan in nauwe samenwerking met journalist Bas van Sluis. Grootste conclusies waren dat de huurkosten vaak enorm daalden, met name in Groningen.

DvhN15-10

Kop Dagblad van het Noorden:
“Lagere kamerhuur ligt voor het grijpen”
GRONINGEN – Het loont om in geweer te komen tegen te hoge huurprijzen of onduidelijke dure servicekosten. Die daalden enorm in Drenthe en Groningen na een uitspraak van de huurcommissie. Huurders pakken daar tientallen, soms honderden, euro’s per maand mee terug.

Artikel is te lezen op: http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/lagere-kamerhuur-ligt-voor-het-grijpen-13166813.html of in het Dagblad van het Noorden op 15 oktober 2015

Kop Sikkom:
“Van wie is de Stad? – huurcommissie: “Huur vaak te hoog””

“http://www.sikkom.nl/van-wie-is-de-stad-huurcommissie/”

Dat onderzoek – Van wie is de Stad? – naar de particuliere huursector in Stad werpt steeds meer vruchten af. Zoals deze analyse van bijna 1800 uitspraken van de Huurcommissie in Groningen de afgelopen vijf jaar. Wat blijkt: lagere huur ligt voor het oprapen. In verreweg de meeste gevallen krijgt de huurder gelijk en worden huur en servicekosten behoorlijk verlaagd. Period.

Artikel is te lezen op: http://www.sikkom.nl/van-wie-is-de-stad-huurcommissie/