Norm aantal studentenpanden faalt

Wijze mensen op het stadhuis hebben in 2012 besloten dat slechts 15 % van een straat bestemd is voor studentenhuisvesting. Dit om te voorkomen dat Stadjers overspoeld worden door een tsunami aan feestende studenten als buren. Helaas blijkt uit ons onderzoek ‘Van wie is de stad?’ dat de norm in de praktijk een farce is.

De gemeente beschrijft de 15 %-norm (die niet in het centrum geldt) als volgt: “Van een straat mag maximaal 15 % van de panden fungeren als kamerverhuurpand.” Om uit te leggen waarom de norm een flop is, moeten we eerst de definitie die de gemeente gebruikt voor een kamerverhuurpand duiden: “Dat is een pand waarin vier of meer verhuurbare kamers zijn en waarin drie of meer personen onzelfstandig (gaan) wonen.” Onzelfstandig houdt in deze in dat de bewoners één voordeur delen en dat ‘wezenlijke voorzieningen’ zoals de douche of keuken gedeeld worden.

Lees de rest van het artikel op: http://www.sikkom.nl/van-wie-is-de-stad-norm-aantal-studenten-per-straat-is-een-farce/#sthash.MxbDMTiM.dpuf