De 4 mijl is voor iedereen en daarom is het zo leuk

Samen met twee vrienden liep ik gisteren de 4 Mijl. Een leuk evenement voor iedereen waar jong en oud aan mee mag en kan doen. Een paar uur na het lopen, wees mijn collega Willem Groeneveld mij op zijn column die hij heeft geschreven over hardlopen, dat hardlopers het alleen doen om aan anderen te laten zien hoe goed ze bezig zijn. Ik ben het hier niet mee eens en zal je uitleggen wat er zo mooi is aan de 4 Mijl.

Voorbereiding

De organisatie had de app ‘Hardlopen met Evy’ aanbevolen, dus die downloade ik. Drie keer in de week trainen en steeds wat verder en sneller. Althans, dat was het idee van de app en mijn goede voornemens. In de praktijk kwam mijn zomer neer op verhuizen, gezellig pilsjes drinken met vrienden, reportages maken bij omroep Oog, vakantie vieren en oh ja, tussendoor ook wat krachttraining in de sportschool. Twee weken geleden vroeg ik mijn twee clubgenoten hoe het met hun voorbereiding stond.Hun verhalen waren ook van die orde. ‘Schaam je! Hoe durf je zo je training te verslonsen!’ zal de diehard getrainde loper die dit leest nu denken.

Lees de rest van de column op:

http://www.sikkom.nl/de-4-mijl-is-voor-iedereen-en-daarom-is-het-zo-leuk/